• Madagaskar

Rejs til Madagaskar med Vores Afrika

Madagaskar er en eksotisk paradisø i Det Indiske Ocean. Smuk, vild og uberørt natur, et unikt plante- og dyreliv og eksotiske, hvide sandstrande. Læs bare med her og lad dig inspirere.

Her venter finurlige dyr, lokal gæstfrihed og vild natur

Oplev lemurernes kongerige og mærk den store gæstfrihed fra den lokale befolkning. Naturen og landskabet på Madagaskar er vildt og uberørt og indbyder til udforskning og aktive oplevelser, mens de hvide sandstrande kalder på meditativ afslapning. Dette smukke land er en vidunderlig destination for rejsende og eventyrere på udkig efter en flugt langt væk fra de gængse turistområder. Stadig relativt afsondret er Madagaskar den fjerdestørste ø i verden og ligger lige ud for Afrikas østkyst. Dens unikke biodiversitet og landskaber gør det til et ideelt sted for dig, der leder efter en eklektisk rejse.

Der er mange muligheder, når du rejser til Madagaskar, og vi sætter en stor ære i at skræddersy din rundrejse, så den passer helt til dine ønsker.

Kontakt os nu og lad os hjælpe dig videre i dine rejsedrømme

Madagaskar er en vidunderlig rejsedestination, men det kan være svært at finde ud af, hvor man overhovedet skal starte. Vi har selv rejst på øen og kender til de små hyggelige steder, eksotiske øer og luksuriøse familieresorts – eller hvad du nu er til. Ring på vores telefonnummer 60 75 60 75 eller skriv en mail til info@voresafrika.dk og lad os starte rejseeventyret.

  • Mægtige baobabtræer
  • Lemuernes kongerige
  • Eksotiske strande
  • Gæstfri lokalbefolkning
  • Smuk og uberørt natur
  • Unikt dyreliv

Vores anbefalinger til en oplevelsesrig rejse til Madagaskar 

Lemurer, vilde landskaber, landsbykulturer og strande – Madagaskar er måske en ø, men der er ikke noget småt ved det. For dig, der kan lide at komme afsides, er denne isolerede ø spækket med dyreliv, landskaber og mennesker, du ikke finder andre steder. Og alle elsker lemurer! Du vil komme til at omfavne det lokale liv og stadig have tid til at slappe af på stranden.

Her under finder du forskellige rejser til Madagaskar. Disse er til for inspirationens skyld. Har du andre ønsker eller måske hørt om en lille flække, som vi ikke har med i vores programmer, så fortæl os om det. Du er velkommen til at kontakte os allerede nu, så vi kan hjælpe med at planlægge din rejse.

Rundrejse i Madagaskar

18 dage inkl. fly
Fra DKK 31.495 per person

Den store rejse til Sydafrika & Madagaskar

25 dage inkl. fly
Fra DKK 39.995 per person

Trekking og hiking i Madagaskar

15 dage inkl. fly
Fra DKK 33.895 per person

Rundrejse i det centrale Madagaskar

21 dage inkl. fly
Fra DKK 30.395 per person

Det bedste af Madagaskar

20 dage inkl. fly
Fra DKK 27.595 per person

Madagaskars højdepunkter i nord og syd

12 dage inkl. fly
Fra DKK 25.895 per person

Eksklusivt ø-hop i Madagaskar & Mauritius

19 dage inkl. fly
Fra DKK 48.595 per person

  • Det bedste af Madagaskar
     patern

    20 dage inkl. fly 
    Fra DKK 27.595 per person

Tips til oplevelser på din  Madagaskar rejse 

Der er et eller andet ved Madagaskar, som er svært at sætte en finger på. Landet er ikke som alle mulige andre af vores afrikanske rejsedestinationer. Mere en blanding af Afrika, Sri Lanka, Indien og nogle andre lande. Vi er vilde med øen og kunne tilbringe masser af tid med at vandre i de klippefyldte nationalparker, besøge skove hvor lemurerne lever frit i trætoppene, spise lækkert mad med tæerne begravet i det blødeste sandstrand og meget meget mere. Vi skræddersyr altid din rejse, så den passer til dine behov. 

Tag på opdagelse i den smukke natur, der skifter hver gang du blinker med øjnene

Madagaskar er et land berømt for lemurer, baobabtræer, fugle og jungler. Landet er en rig legeplads at udforske, og selv er vi betaget af dets skønhed: de fejende kløfter, de store vandfald og den store mangfoldighed i landskabet.

Fra de skovklædte bjerge i nord, regnskoven på østkysten, steppelandskabet i øens centrum til den tørre ørken i syd med de smukke verdensberømte baobabtræer. Madagaskar er i sandhed en ø med mange forskellige ansigter. Rejsende, der kommer for at opleve Madagaskar, har den enestående mulighed for at udforske et vidt forskelligt udvalg af forskellige landskaber på én ø og blive forbløffet over miljøer, der har udviklet sig isoleret i årtusinder. Den ene dag er du i en tropisk jungle, den næste dag er du på en tør slette, og et par timer senere er du i en subtropisk skov. Plus, der er virkelig tilsyneladende uendelige varianter af lemurer.

Apropos lemurer – de findes kun her og er landets kendetegn nr. 1

At se lemurer er, forståeligt nok, en af de helt store oplevelser for enhver rejsende, der kommer til Madagaskar. Lemurerne kan kun findes i naturen i Madagaskars skove. Faktisk er lemurer de eneste pattedyr, du kan finde på Madagaskar, da ingen andre pattedyrsarter lever her undtagen lemurer. Forklaringen er, at Madagaskar blev adskilt fra det afrikanske kontinent for mange millioner år siden, så den lokale fauna og flora udviklede sig helt anderledes.
Alle vores rejser tager dig med ud at se nogle af disse søde skabninger, og det er svært ikke at forelske sig i dem med det samme.

De tre bedste steder, vi anbefaler at se lemurer i Madagaskars natur er i Kirindy Skovreservatet, Ranomafana Nationalpark og 
Anja Naturreservat.

Smukke strande i de mest eksotiske omgivelser 

Som ø-nation er Madagaskar ikke fremmed for sin rimelige andel af verdensklassestrande, ofte beliggende på landets egne mindre øer. Uanset hvor populære de er, tilbyder strandene og øerne omkring Nosy Be (kendt som den parfumerede ø fra den berusende duft af ylang-ylang-blomster) smukke strande i vidunderlige omgivelser. Nosy Komba er det eksklusive valg og perfekt til par og bryllupsrejser, hvor Ile Sainte Marie er et ægte backpacker-paradis. Og så er der alle de andre smukke strande også…. 

Det her er godt at vide, inden du rejser til Madagaskar 

Hvad koster det at rejse til Madagaskar?

Det vil som regel afhænge af sæson, afrejselufthavn og selvfølgelig hvor langt rejseprogrammet er. Da alle vores rejser til Madagaskar skræddersyes efter den enkeltes ønsker og behov, har vi ikke en fast pris på vores rejser. En typisk rejse til Madagaskar vil dog ligge i omegnen af 30-35.000 kr. per person. Vi anbefaler, at du tager fat i os og fortæller lidt om dine tanker og ideer, så vi kan sende dig et uforpligtende rejseforslag.

Hvad er Madagaskar kendt for?

Madagaskar betragtes som det 8. kontinent på grund af dets mangfoldighed af flora og fauna og unikke smeltedigel af kulturer. Det er et af verdens mest biologisk mangfoldige områder og er internationalt kendt som en destination for dyreliv og økoturisme.

Madagaskar er berømt for sit helt særlige dyreliv med mere end 100 arter af lemur, der betragtes som hellige. Lemurer er synonyme med Madagaskar, men næsten alle arter er klassificeret som sjældne, sårbare eller truede. Langt størstedelen af alle krybdyr, pattedyr og plantearter findes kun her på Madagaskar og ingen andre steder på jorden.

Hvornår er det bedst at rejse til Madagaskar?

Det bedste tidspunkt at besøge Madagaskar afhænger meget af, hvor du skal hen, da det er en kæmpestor ø.

Generelt set løber den køligere, tørre sæson fra midten af maj til oktober, hvor højsæsonen for rejsende er fra juni til september. Tropiske cykloner er almindelige i regntiden (november – april) og kan påvirke kystområderne hårdt (især i øst). Den største cyklonsæson er februar og marts.

Hvis du håber på at tage til Tsingy De Bemaraha Nationalpark, skal du være opmærksom på, at vejen kun er kørebar mellem april og november, og Grand Tsingy er kun åben fra juni til begyndelsen af november.

Hvis du vil se pukkelhvalerne i Toliara/Morondava, er den bedste tid på vestkysten medio juni til slutningen af september, hvor højsæsonen er juli og august. I Nosy Boraha (Île Sainte-Marie) er den bedste tid for hvalsæson juli til september.

Hvis du vil se hvalhajerne på Nosy Be, løber sæsonen mellem september og december med højsæson i oktober og november.

Hvordan er den lokale valuta i Madagaskar?

Den lokale valuta i Madagaskar er den madagaskiske ariary. Du kan ikke få denne uden for Madagaskar, så du bliver nødt til at hæve penge fra en ATM, som til gengæld ofte er tom. Alternativt kan du tage euro med og veksle dem ved ankomst i lufthavnen eller få vores lokale guide til at hjælpe dig med at veksle i en bank (på en hverdag).

Det vil også være muligt at betale for nogle større udgifter, såsom hotelregninger, i euro eller endda amerikanske dollars. Den største ariary-seddel er 20.000, hvilket svarer til omkring $5.

Er det sikkert at rejse til Madagaskar?

Ja, Madagaskar er et sikkert land at rejse til. Men som med så mange andre lande er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler. Gå for eksempel ikke rundt i landets byer efter solnedgang uden din lokale guide, undgå tiggere og fremmede og hold personlige ejendele tæt på dig. Lad være med at flashe en masse smykker, kontanter og telefon.

Læs mere om alle de eventyrlige oplevelser i Madagaskar 

Madagaskar er noget helt særligt og kendt for sin særprægede natur og vildtliv. Det er nærmest umuligt ikke at efterlade lidt af sit hjerte i denne skattekiste af et ø-paradis. Læser du videre, kan du finde meget mere inspiration til din egen Madagaskar rejse.