Bjergmassivet Dachstein

Oven over alting

Dachstein ligger i tre af Østrigs delstater Salzburg, Oberösterreich og Steiermark, og Dachsteinbjerget bliver derfor også kaldt Drei-Länder-Berg. Med hovedbjerget Hoher Dachstein når massivet med 2.995 moh sin største højde, og i 1997 blev Dachsteinmassivet sammen med Hallstatt og dele af Salzkammergut udnævnt til UNESCO Verdensarvområde.

Dachsteinmassivet har de største gletsjere i de Nordlige Kalkalper. Sølandskaberne mod nord, de høje flader og gletsjerne i midten og de højeste klippevægge i de Nordlige Kalkalper mod syd understreger bjergmassivets store betydning. På grund af sin dominerende stilling mellem Salzkammergut og Ennstal er Dachstein et elsket motiv for landskabsmalere og fotografer og siden det 19. århundrede også for bjergbestigere.

Med 2.700 m er Dachstein-gletscheren det højeste og mest imponerende bjerg i Steiermark og en af de smukkeste destinationer nær Schladming. På den ene side er udsigten over selve den gigantiske bjergkæde imponerende, og på den anden side det vidunderlige panorama over bjergtoppene i Enns-dalen og udsigten til Slovenien og Den Tjekkiske Republik. 

Oppe på bjerget kan I opleve Skywalk med en imponerende udsigt ned over dalen, den imponerede Dachstein-Hængebro og trappen der føret ud i intetheden. Alt sammen nok noget der kan give sug i maven. Og selve turen op og ned med Dachstein-panoramagondolen er i sig selv en en fantastisk oplevelse.

Kort

Vis på kort