Giants Causeway Edit2
Kylemore Abbey
Cliffs of Moher

Irland

Irland og Nordirland

Pris pr. person fra
kr. 13.995

Tag med på denne flotte rundrejse gennem Irlands & Nordirlands fantastiske natur, byer og historie. Brune tørveriller i øde landskaber, farverige landsbyer og skønheden ved dramatiske klippekyster og bløde grønne bakker, er sammen med Guiness og gylden whiskey på hyggelige pubber og øens til tider grusomme historie, en del af hele oplevelsen. Landskabet er fuld af poesi og dramatik og "Smaragdøen" er et kaleidoskop af spændende oplevelser!

Glæd dig til irsk whiskey og idylliske kystbyer i den sydlige del af landet. Længere vestpå venter den berømte nationalpark Killarney, som vi oplever helt tæt på i hestevogn, inden vi tager på en uforglemmelig panoramatur i betagende landskaber langs Ring of Kerry, som følger Irlands højeste bjerge og den rå Atlanterhavskyst.

Langs vestkysten venter flere naturoplevelser ved den berømte kyst Cliffs of Moher. Vi besøger Molly Gallivan's ca. 200 år gamle farm og udforsker hvordan landbrugslivet så ud. Her hersker en helt særlig stemning og vi oplever datidens gamle håndværk og arbejdsmetoder. Vi oplever Galway og fascinerende Kylemore Abbey, inden vi kører ind i Nordirland. Her skal vi besøge Belfast, hvor vi foruden en spændende byrundtur bl.a. skal se nærmere på det berømte Titanic Belfast® center. Vi slutter af i Irlands charmerende hovedstad Dublin, hvor historiens vingesus mærkes tydeligt mellem de smukke, gamle stenbygninger.

OBS - OM ETA:

I løbet af 2024 bliver det et krav for alle rejsende at udfylde en ETA (Electronic Travel Autorisation) forud for indrejse til Storbritannien - samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges om inden afrejse.

ETA’en kommer til at koste ca. £10 og skal søges online. Startdatoen på, hvornår systemet introduceres for EU-borgere forventes at være til efterår/vinter 2024, men det ligger endnu ikke helt fast.

Best Travel hverken må eller kan udfylde ETA'en på gæsters vegne, men vi udsender information og instruktion til udfyldelse forud for din/jeres rejse.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst – Rock of Cashel - Tipperary
  • Dag 2 - Jameson Distillery Experience - Molly Gallivans - Tralee
  • Dag 3 - Ring of Kerry og Killarney National Park
  • Dag 4 - Cliffs of Moher - På landet - Galway
  • Dag 5 - Kylemore Abbey og Westport
  • Dag 6 - Giants Causeway - Belfast
  • Dag 7 - Titanic - Dublin
  • Dag 8 - Dublin – Book of Keels – Irsk Aften
  • Dag 9 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Irland Og Nordirland 2024 New

Inkluderet i prisen

Fly til Dublin t/r inkl. bagage

Bustransport i Irland

8 overnatninger på hotel

8 x irsk morgenmad

7 x aftensmad på hotel

Irsk aften med mad og musik i Dublin

Udflugter og entreer iflg. program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 3.600

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst – Rock of Cashel - Tipperary

Efter ankomst til Dublin lufthavn kører vi til det berømte Rock of Cashel.

Rock of Cashel er en af Irlands mest besøgte attraktioner og er et spektakulært arkæologisk område, og består af en samling af middelalderlige kirkelige bygninger sat på et udspring af kalksten i Golden Vale. Det runde tårn fra det 12. århundrede er den ældste bevarede bygning på klippen, som også omfatter et højt kors og ruinerne af et romansk kapel.

Herefter sætter vi kursen turens første hotel, hvor vi også spiser aftensmad. Indkvartering på Minella Hotel i Tipperary.

Dag 2

Jameson Distillery Experience - Molly Gallivans - Tralee

Efter morgenmaden kører vi til Midleton på sydøstkysten, hvor vi besøger Jameson Distillery Experience og bliver klogere på produktionen af den irske whiskey, som vi naturligvis også skal smage på.

Herefter venter en tur tilbage i tiden, når vi besøger Molly Gallivans gamle landbrug i grevskabet Kerry. Hos Molly Gallivans vil du opleve den enkle livsstil i det landlige Irland før dagene med elektricitet og moderne bekvemmeligheder. Hendes gård er komplet med dyr, fjerkræ og traditionelle landbrugsmaskiner. Du vil også se og høre om menneskers liv i området for mere end 5000 år siden.

Sidst på dagen nordpå, hvor vi spiser aftensmad og overnatter 2 nætter på Brandon Hotel i Tralee.

Dag 3

Ring of Kerry og Killarney National Park

I dag venter store naturoplevelser. Først skal vi på panoramatur i bus langs The Ring of Kerry på halvøen Iveragh - en vanvittigt flot panoramarute, der kringler sig under bjergene og langs kysten og konstant serverer nye, fantastiske udsigter over den forrevne atlanterhavskyst, småøer og havet. Vi kører mellem Irlands højeste bjerge, Macgillycuddy's Reeks, og Atlanterhavets barske kyst med fotostop undervejs.

Om eftermiddagen skal vi opleve de smukke landskaber og berømte søer i nationalparken Killarney. Vi kører med hestevogn, og kan således bevæge os væk fra landeveje og biltrafik, og få en helt enestående oplevelse. Undervejs på turen hører vi om områdets historie og de legender, der knytter sig til stedet. Herefter går turen tilbage til hotellet i Tralee, hvor vi spiser aftensmad.

Dag 4

Cliffs of Moher - På landet - Galway

Efter morgenmaden sætter vi kursen nordpå og krydser Shannon-flodens udmunding med færgen, der sejler mellem Tarbert og Kilimer. I County Clare skal vi se de imponerende Cliffs of Moher, der er én af Irlands topattraktioner. De lodrette klipper strækker sig 8 km. langs Atlanterhavet og giver yngleplads til tusinder af søfugle og en imponerende udsigt mod Aran-øerne, Galway Bay og "The Twelve Pins"-bjergene, der rejser sig over Connemara National Park. Besøgscentret med spændende udstillinger er pænt gemt under jorden, så det ikke ødelægger landskabet.

Herfra kører vi gennem kalkstenslandskabet Burren mod Galway-området, hvor vi overnatter på Ardilaun Hotel. I selve Galway byder rejselederen på en lille byrundtur, og der vil oftest også være mulighed for at besøge katedralen.

Aftensmad på hotellet.

Dag 5

Kylemore Abbey og Westport

Kylemore Abbey
Westport

Vi kører gennem den smukke Inagh-dal med granitbjerge og glitrende søer til Kylemore Abbey, som er et benediktinsk nonnekloster. Nonnerne overtog i 1920 bygningerne, som oprindeligt hed Kylemore Castle og drev foruden klostret også i mange år en prestigefyldt pigeskole. Dele af klostret og den smukt udsmykkede kirke er åbne for offentligheden. 

Om eftermiddagen gør vi stop i den hyggelige og meget maleriske by Westport.

Aftensmad og overnatning på Silverbirch Hotel i nærheden af Omagh

Dag 6

Giants Causeway - Belfast

Inden vi sætter retning mod Irlands hovedstad Belfast, gør vi et stop ved Giants Causeway, som er en naturlig geologisk dannelse langs Nordirlands nordkyst.

Giants Causeway blev dannet for omkring 50-60 millioner år siden under en periode med vulkansk aktivitet. Den består af over 40.000 polygonale basaltkolonner i forskellige størrelser og højder, og disse kolonner ser ud som hexagoner, når man ser dem oppefra.

I folkemunde siges det, at Giants Causeway blev skabt af kæmpen Finn McCool, der byggede vejen over til Skotland for at udfordre en anden kæmpe. Uanset legenden er den geologiske proces, der førte til dens dannelse, meget interessant.

Ved ankomst i Belfast, tager vi på byrundtur i bussen, hvor vi kører igennem både katolske og protestantiske kvarterer, rundt om rådhuset og forbi operahuset. Vi afslutter dagen på La Mon Hotel lidt uden for Belfast, hvor vi også spiser aftensmad

Dag 7

Titanic - Dublin

Efter morgenmaden kører vi afsted fra hotellet, hvor vores første stop er det prisbelønnede Titanic Belfast® center med spændende interaktive udstillinger samt fakta og myter om det berømte skib, der blev søsat her fra Belfast's Harland and Wolff værft og gik ned på sin jomfrurejse i 1912.

Turen fortsætter mod Irlands hovedstad, hvor vi med det samme tager på byrundtur i bussen for at lære Dublin godt at kende.

Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi godt på Belvedere Hotel, som er et meget centralt beliggende hotel i Dublin. Netop på grund af hotellets centrale beliggenhed er aftensmaden i dag på egen hånd, da der ligger et væld af restauranter i gå-afstand fra hotellet.

Titanic Belfast
Dublin
Dublin
Dag 8

Dublin – Book of Keels – Irsk Aften

Et besøg i Book of Kells, på Old Library i Trinity College Dublin, er en rejse gennem noget af Irlands mest ikoniske kulturarv.

Book of Kells, som ligger i Old Library-bygningen ved Dublin Citys Trinity College, er et kostbart manuskript fra det 9. århundrede, der byder på en udsøgt kombination af udsmykket latinsk tekst og indviklede belysninger. Oplev, hvordan verdens mest berømte middelalder-manuskript blev lavet, og lær om den rige symbolik bag det. Vi besøger også Long Room, et af verdens smukkeste biblioteker og hjemsted for 250.000 af Trinity Colleges ældste bøger.

Eftermiddagen byder på tid på egen hånd til at nyde Dublin.

Om aftenen mødes vi til en festlig irsk aften med middag og musik.

Dag 9

Hjemrejse

Afhængig af flytidspunktet er der måske tid til at købe de sidste souvenirs i Dublin inden vi sammen kører mod lufthavnen og påbegynder rejsen mod Danmark

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan af og til forekomme. Såfremt der er ændringer på netop din rejse, vil du blive informeret herom i afrejseinformationen.

OBS - OM ETA:

I løbet af 2024 bliver det et krav for alle rejsende at udfylde en ETA (Electronic Travel Autorisation) forud for indrejse til Storbritannien - samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges om inden afrejse.

ETA’en kommer til at koste ca. £10 og skal søges online. Startdatoen på, hvornår systemet introduceres for EU-borgere forventes at være til efterår/vinter 2024, men det ligger endnu ikke helt fast.

Best Travel hverken må eller kan udfylde ETA'en på gæsters vegne, men vi udsender information og instruktion til udfyldelse forud for din/jeres rejse.

OBS: Dobbeltværelser i Irland & Nordirland ofte er udstyret med grand lit - ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse