RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Restauranter i København: Top-20 gode spisesteder
Danmark Sjælland og øer

Restauranter i København: Top-20 gode spisesteder

reffen-mad-street-food-københavn
Udvalget af restauranter i København kan virke overvældende, og det er svært at finde den bedste. Her er vores egne lokale favoritter.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin princess cruises banner

Restauranter i København: Top-20 gode spisesteder er skrevet af Ida Dreboldt Kofoed-Hansen.

Sushi, laks - rejser

En by fuld af lækkerier: Besøg disse restauranter i København

Jeg er en af de mange danskere, der ikke er bosat i København. For mig er byen et sted, jeg tager hen på weekendtur eller ferie. Min store udfordring, når jeg er i København – udover at skulle finde rundt – er maden. For hvad skal jeg spise, og hvor kan jeg spise på budget?

Byen er kendt for stor gastronomi, og mange rejser til København for at smage den verdensberømte nordiske mad. Der er et væld af caféer, restauranter og madboder, så du kan hurtigt købe dig fattig i mad. Men det betyder ikke altid, at det, du køber, er godt.

Jeg har mange gange brugt penge på frokost eller aftensmad og er blevet skuffet over den kvalitet, jeg fik. Hvis jeg bare vil have et lækkert måltid, der ikke er en del af den nye gastronomiske revolution (og koster derefter), hvor tager jeg så hen?

Jeg har derfor spurgt vores mange kloge læsere fra København. De har givet os et indblik i, hvilke restauranter i københavn, de lokale elsker at spise på – uden at Dankortet bløder.

Så her er de 20 favoritter, hvor vi kan kaste os ud i en verden af mad, uden at budgettet ramler næste gang, København kalder. Velbekomme og god tur til København.

Danmark - København, hotdog - rejser

Restauranter i København til den hurtige sult

Herunder finder du de caféer og restauranter, hvor du hurtigt kan få stillet sulten.

Stederne er ikke de mest oplagte til lange hyggemåltider, hvor I kigger hinanden dybt i øjnene. Maden kommer til gengæld hurtigt, og meget af det er af den type, som du nemt kan tage med dig, hvis du er på vej videre ud i byen.

Kebab-shish-mad

Kösk Kebab

Hvis du befinder dig i nærheden af Nørrebro, ser du kebabsteder alle vegne. Kvaliteten er dog svingende, selvom de alle er billige. Hvis du vil have god kebab lavet over en ægte kulgrill, så er Kösk Kebab et sted, du skal prøve.

Maden er lækker, autentisk og billig.

Den ligger på Frederikssundsvej tæt ved Nørrebro Station, som for nylig har fået både metrostation og nyt højhus. Det er et område hvor der er kommet meget liv i de seneste par år.

Banner rejsekonkurrence
Vandkunstens Sandwich (Privat billede)

Vandkunstens Sandwich

Hvis du ønsker en god robust sandwich, så er Vandkunstens Sandwich helt klart der, du skal tage hen.

De laver lækre friske sandwich, og der er rigtig mange spændende kombinationer. De ligger på hjørnet af en af Københavns hyggeligste gader, Magstræde, som emmer af middelalderby.

Hvis vejret er godt, kan du trippe rundt om hjørnet, slå dig ned på en bænk langs Frederiksholms Kanal og nyde udsigten til Christiansborg Slot, mens du spiser.

Vietnamesisk mad, chilisauce, nudler, restaurant, rejser

District Tonkin – en af de vietnamesiske restauranter i København

Craver du sprøde koriander og retter, der fyrer op under smagen, skal du besøge District Tonkin – en af Københavns bedste vietnamesiske restauranter.

Menukortet er spækket med vietnamesiske lækkerier med alt fra smagfulde snacks til nydelsesfulde nudelretter, og så endda til overkommelige priser.

District Tonkin har tre restauranter i Indre by – på Vesterbrogade, Store Kongensgade og Nytorv. Og hvis vejret er godt, er det oplagt at tage maden med som take away til Søerne eller Kongens Have.

Broens Gadekøkken

Her finder du mange forskellige madboder, som har alt fra desserter til burgere og krydrede latinamerikanske retter. Det er ikke meget billigt, men til gengæld er der mange forskellige valgmuligheder. Så hvis I er en gruppe afsted, er I sikre på, at der er noget, alle kan lide.

Broens Gadekøkken ligger på på Christianshavn, nærmere bestemt på Strandgade. Hvis du er ved Nyhavn, kan du gå eller cykle over Inderhavnsbroen til Christianshavn. Det hele er omringet af vand, så du er garanteret udsigt, mens du spiser.

Her er 6 dejlige steder, du skal opleve i København

find et godt tilbud banner 2023
Italien Bologna - pizza - foodie - mad - rejser - restaurant

Stefanos Pizzeria

Hvis du har lyst til en rigtig god standard pizza, så er Stefanos Pizzeria lige stedet.

Maden er ligetil uden så mange dikkedarer, og prisen er derefter. Bunden er sprød, og osten er blød; så kan man næsten ikke forlange mere.

Restauranten ligger på Stefansgade på Nørrebro, lige ved Assistens Kirkegård og Nørrebroparken.

Nord Korea - mad - gode restauranter i København

Scurry Hub

Meget billig og utrolig lækker asiatisk restaurant. De har en del ris- og nudelretter samt en enkelt sandwich. Det er også muligt at få vegetariske udgaver. Restauranten ligger på Fiolstræde i indre by tæt på Nørreport Station. 

Scurry Hub har ikke så mange siddepladser, så hvis vejret er godt, er det oplagt at tage maden med i Ørstedparken, der ligger lige i nærheden.

                                                                 

Vidste du: Her er redaktør Annas 7 oversete favorit-øer i Thailand!

7: Koh Mai Thon syd for Phuket
6:  Koh Lao Lading ved Krabi
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

restaurant-mad

Café Globen

Café Globen er hjemsted for De Berejstes Klub og afholder et væld af arrangementer og foredrag om rejser. Deres café serverer ikke mad, men til gengæld kan du noget andet smart: Spise din egen medbragte mad. Du kan tage mad med fra en af de mange steder i nærheden, fx det glimrende pizzeria ved siden af, eller tage din egen madkurv med og slå dig ned på cafeen.

Der er hyggelig stemning, mulighed for at købe gode drikkevarer og ikke mindst kan du blive klogere på spændende rejsemål. Café Globen ligger på Turesensgade lige ved Ørstedsparken og tæt på Torvehallerne.

Mennesker spiser-mad - gode restauranter i København

Gode restauranter i København – til hyggemåltidet

Vi danskere elsker at hygge – specielt over maden.

Hvis du har god tid til en hyggelig morgenmad, frokost eller aftensmad, så er de nedenstående restauranter og caféer nogle gode bud på steder du skal prøve.

Stederne har lækker mad og afslappet stemning, hvilket er derfor de er blandt min top 20 bedste restauranter i København. Så kan du nemt bruge et par timer over en god portion mad, er det her du skal slå til.

sushi-mad

Nozomi Sushi

Lækker all-you-can-eat sushi for billige penge. Du får en bestillingsseddel, og så kan du ellers bare bestille, hvad du lyster. Så slipper for du at stå i kø ved en buffet eller stresse ved rullebånd.

Nozomi Sushi ligger på Store Kongensgade tæt ved Nyhavn.

Hvis du har brugt dagen i denne hyggelige del af København, men ikke vil spise på en af de mere turistede restauranter i København, er Nozomi Sushi er godt bud.

Social

Social er en hyggelig café med god kaffe og lækker mad. De har fokus på sunde retter og gerne mad, der er glutenfri. Du kan blandt andet få en lækker glutenfri brunchtallerken eller en højtbelagt sund sandwich. Caféen er hyggeligt indrettet som en lille stue, og der er en meget afslappet stemning.

Social findes på to forskellige adresser. Den ene ligger i Sankt Gertruds Stræde, som er midt mellem Rundetårn og Kongens Have, og den anden ligger på Peblinge Dossering lige ved Dronning Louises Bro.

Drinks restaurant -  Top 20 bedste restauranter i københavn

Neighbourhood

Neighbourhood er en restaurant, der slår sig op på gourmet-pizza og drinks. Du tænker måske, at det er en lidt underlig blanding, men det fungerer overraskende godt.

Ved første øjekast virker priserne for pizza som høje, men maden er utrolig lækker, økologisk og minder ikke om den klassiske pizza fra grillbaren.

De har to restauranter; en på Istedgade ikke så langt fra Hovedbanegården og en på Frederiksborggade – næsten lige overfor Torvehallerne.

rejsebureau grafik marts 2014

El Meson

El Meson er det helt rigtige sted, hvis du skal have ægte, spansk tapas. Det er den ældste spanske restaurant i Danmark, og du mærker den sydlige stemning lige så snart, du træder ind af døren. På menukortet finder du alle slags tapasretter og mange forskellige spanske vine.

Du kan nemt drømme dig væk til Spanien, selvom du sidder midt i København. Restauranten ligger få minutter fra Nørreport, så det er nemt at komme til og fra.

Taiwan Sushi -  Top 20 bedste restauranter i københavn - gode restauranter i København

Boathouse

Som navnet Boathouse antyder, ligger denne restaurant tæt ved vandet. Maden fokuserer på to koncepter; California grill og asiatiske favoritter. Der er alt fra bøffer på grillen til sushi, så det burde være muligt at finde en ret, du kan lide.

Hvis du har svært ved at vælge mellem de mange lækre muligheder, har de en menu, som kokken selv har sammensat – så slipper du for at tage det svære valg.

Restauranten ligger på Christianshavn på Strandgade, tæt på Skuespilhuset og Christiania.

                                                                 

Vidste du: Her er 7 oversete mad-oplevelser du skal prøve i Østrig! 

7: Gourmet i 3,000 meters højde på Ice Q restaurant i Tyrol
6: Spis ost på oste-gaden i Bregenzerwald ved Vorarlberg
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Danmark - København, stegt flæsk - rejser

Klubben – en af de klassiske, danske restauranter i København

Hvis du elsker god gammeldags dansk mad og ikke orker asiatisk fusionskøkken eller pizza med trøffelolie og gedeost, så er Restaurant Klubben lige dig.

Hver mandag kan du mæske dig i stegt flæsk ad libitum og en lille fadøl en ret fornuftig pris. Det er svært at modstå. Restauranten ligger på Enghavevej på Vesterbro. Det er tæt på Carlsbergbyen, Enghave Plads og Vega.

Byrani-mad -  Top 20 bedste restauranter i københavn - gode restauranter i København

Send Flere Krydderier

Hvis du vil smage verden, så skal du tage til Send Flere Krydderier. Her tilbereder de retter fra Pakistan, Cambodia, Somalia, Marokko eller et helt femte sted.

De har både morgenmad, frokost og aftensmad, og dagens ret til en lav pris. Der er også hyggelig fællesspisning af og til.

Denne spændende café findes to steder, den ene i Nørrebrohallen ved Den Røde Plads. Den anden på Nørre Allé lige ved Sankt Hans Torv.

Mad ris -  Top 20 bedste restauranter i københavn - gode restauranter i København

Magasasa – en af de gode kinesiske restauranter i København

Denne restaurant laver lækker kinesisk mad, der både er til at betale og holder fast i nogle af de traditionelle retter fra Kina.

De har fire forskellige restauranter, hvor to af dem har lidt mere fokus på cocktails og fusionsmad og de to andre har mere klassiske retter.

En af dem med de mere klassiske retter ligger på Istedgade lige ved siden af Københavns Hovedbanegård. Hvis du er interesseret i cocktails og fusionsmad så prøv deres restaurant på Flæsketorvet i Kødbyen.

Banner rejsekonkurrence
Smørrebrød - gode restauranter i København

Smör – en af de finere på listen over restauranter i København

Når nu du er på tur og har taget lidt lommepenge med, så er Smör et rigtig godt sted at søge hen. Det er en frokostrestaurant med fantastisk smørrebrød og lune retter. Det er måske ikke den allerbilligste løsning, når sulten melder sig. Men til gengæld får du en af de bedste smørrebrødsoplevelser, København har at byde på, og så endda på Nationalmuseet midt i København.

Det store fokus på råvarerne gør, at Smör egentlig er lidt i den høje ende af skalaen i forhold til at være med på listen, for i denne prisklasse er der pludselig en masse andre spisesteder, der kunne komme med. Jeg har alligevel taget den med, fordi det faktisk er svært at finde lækkert smørrebrød i København. Der er mange steder, der laver det, men de er ofte mere målrettet turister.

Vi danskere ved godt, hvad højtbelagt smørrebrød er, så der skal mere end kombinationen af rugbrød og pålæg til at imponere os. Og hvis vi skal købe det til dyre penge, skal det være noget ud over det sædvanlige. Det er Smör. Og så har de noget så usædvanligt som et sundt menukort til børnene.

Avocado

Restauranter i København til vegetaren og veganeren

Selvom Danmark er kendt for smørrebrød og svinekød, så er der heldigvis masser af alternativer til kød.

Som vegetar eller veganer er det bare at gå på eventyr i det kulinariske københavnerkort. Næsten alle københavnske restauranter har et rigtig godt vegetarisk og vegansk udvalg på menukortet, og byen er i den grad kommet med på den grønne bølge.

Herunder er lidt at starte med.

Tapas-mad restaurant -  Top 20 bedste restauranter i københavn - gode restauranter i København

Souls

Souls er en vegansk restaurant, der vandt prisen for mest bæredygtige restaurant i 2018. De har både morgenmad, frokost og aftensmad til rimelige priser. Et godt sted at spise, hvis du både prioriterer mad og bæredygtighed.

De har to gode restauranter i København. Den ene ligger på Købkes Plads i Carlsbergbyen, der er et opblomstrende kvarter i København V tæt på Enghave Plads. Den anden, Restaurant Ark, ligger på Nørre Farimagsgade tæt på Botanisk Have og Torvehallerne.

Det her var de lokales top-20 over gode restauranter i København, når du vil have en rigtig god madoplevelse i København. Og husk, at der også er mange dejlige cafeer og vinbarer i København, som du kan teste før eller efter restauranten.

God tur og velbekomme!

Se vores andre artikler om Danmark her

Danmark København Nyhavn Rejser

Hvad skal man se i København? Seværdigheder og attraktioner du nemt kan kombinere med en tur på restaurant i København

  • Zoologisk Have
  • Den Blå Planet
  • Tivoli
  • Bakken
  • Nationalmuseet
  • Rundetårn
  • Den Lille Havfrue
  • Eksperimentarium
  • Glyptoteket
  • Frilandsmuseet
  • Rosenborg Slot
  • Christiansborg Slot
  • Amalienborg Slot
  • Kronborg Slot – UNESCO verdensarv
  • Kongens Have
  • Strøget

Om forfatteren

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.